Ingelmunster en Meulebeke werken samen voor aankoop nieuwe straatnaamborden

Links burgemeester Dirk Verwilst van Meulebeke, rechts burgemeester Kurt Windels van Ingelmunster. Onderaan : het Ingelmunsterse bord, erboven dat van Meulebeke. Allebei voor de Krekelstraat, die een 'gemeneweg' is op de grensscheiding. © FODI
Redactie KW

In de Krekelstraat, op de grensscheiding van de gemeenten Ingelmunster en Meulebeke kwamen burgemeester Dirk Verwilst van Meulebeke en burgemeester Kurt Windels van Ingelmunster samen om het eerste nieuwe straatnaambord op beide gemeenten officieel te installeren.

Meulebeke kocht 576 nieuwe straatnaamborden aan, met afmeting 60 op 30 cm en reflecterend in het donker, goed voor zichtbaarheid bij valavond of nacht voor de hulpdiensten, enz. Totale kostprijs: 19.100 euro. Ingelmunster kocht een 500-tal dergelijke straatnaamborden aan, identiek qua afmeting en reflecterend. Prijs : 12.000 euro. Meulebeke vervangt ook de bestaande palen en beugels, zodat hun prijs hoger ligt dan Ingelmunster, dat – waar mogelijk – de huidige palen en beugels blijft behouden. Door intergemeentelijk samen te werken kon men de kostprijs serieus drukken. (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier