Infovergadering over verkaveling in Oostvleteren

Redactie KW

Op 4 februari om 19.30 uur heeft in de basisschool Klavertje3 een infovergadering plaats over de nieuw aan te leggen verkaveling in de Woestenstraat

Het project omvat de bouw van tien nieuwe sociale koopwoningen en tien sociale huurwoningen door De Mandel en twintig sociale kavels door de WVI. De verkaveling ligt tussen de Woestenstraat (N8) en de Edmond Devloostraat, vlakbij het centrum van Oostvleteren.

Hilde Smits, diensthoofd Bouwprojecten van De Mandel: “In het totaal beslaat de verkaveling een oppervlakte van 1,9 ha en omvat het in totaal twintig woningen, een 15-tal sociale kavels en vijf middelgrote kavels, waarvan twaalf kavels voor halfopen bebouwing en acht kavels voor open bebouwing. In dit gemengd sociaal project zullen de sociale en middelgrote kavels door de WVI te koop aangeboden worden terwijl De Mandel zal instaan voor de bouw van de twintig woningen.”

Momenteel kan De Mandel nog geen definitieve verkoopprijs meedelen. De koopprijs van de woningen wordt immers bepaald volgens de kostprijs van alle werken. In de loop van 2016 zullen de wegeniswerken starten. De hoofdontsluiting wordt voorzien langs de Woenstenstraat (N8). In een later stadium zal er een ovonde (= een ovale rotonde) worden aangelegd langs de N8. Om één van deze woningen te kunnen aankopen, moet men vooraf inschrijven op de wachtlijst. De toewijzing van een woning gebeurt volgens de datum van inschrijving. Meer info op www.demandel.be/kopen of 051 23 35 00.

(AHP-foto RVL)