Informaticus uit Deerlijk dan toch vrijgesproken van belaging

Redactie KW

Een informaticus uit Deerlijk werd dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk vrijgesproken voor belaging.

Hij moest zich verantwoorden omdat hij zelf verhaal ging halen toen hij niet vast benoemd werd tot informaticus in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. “Mijn cliënt is in dit dossier een echte pingpongbal geweest”, klonk het bij de verdediging.

Jordy V. (35) deed destijds mee aan een examen voor een job als informaticus in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij eindigde op de eerste plaats en kreeg de job. De prestaties van de Deerlijkenaar zouden na een jaar geëvalueerd worden en dan zou hij vast benoemd worden. Maar tot grote verrassing van V. ging dat niet door en werd de man de laan uitgestuurd.

95.000 euro schadevergoeding

Omdat V. nooit een echte verklaring kreeg, ging hij zelf verhaal halen. De informaticus werd aangeklaagd wegens belaging, maar de Raad van State en KI gaven hem gelijk. Wat volgde was een lange procedureslag tussen de staat en de beklaagde. Onlangs sloten beide partijen een dading af. V. kreeg een schadevergoeding van 95.000 euro voor de administratieve schade die hij geleden heeft. De Belgische staat had zich aanvankelijk burgerlijke partij gesteld, maar diende, toen de zaak vorige maand behandeld werd, een afstandsnota in. V. was naar eigen zeggen gewoon geïrriteerd en wilde antwoorden. Dat is de reden voor zijn mail, maar volgens de verdediging was er geen sprake van belaging.

De openbaar aanklager vroeg een principiële bestraffing, maar de strafrechter sprak de man vrij.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier