Infomoment voor buren en omwonenden van omnisportveld in Avelgem

Bij momenten werd de sfeer zelfs iets grimmiger. © GBA
Redactie KW

De gemeente Avelgem organiseerde een infomoment voor buren en omwonenden van het omnisportveld.

Schepen Tom Beunens gaf voor een 40-tal aanwezigen, allen buren en omwonenden, de nodige uitleg over het omnisportveld dat gaat komen in de Stampkotstraat in Avelgem. Hij sprak van de participatiemomenten tussen 2013 en 2018 met de jongeren en de jeugdraad, gaf uitgebreide info over het veld zelf en vertelde ook waarom er werd gekozen voor die locatie.

Algauw kwam het debat tot stand. Er waren voor- en tegenstanders en bij momenten werd de sfeer zelfs iets grimmiger. Tom Beunens kon telkens het debat weer in goede banen leiden.

De voorstanders vinden dat kinderen en jongeren het recht hebben om buiten te spelen en dit met de nodige ruimte en faciliteiten. De tegenstanders daarentegen, vooral de dichtste buren, vrezen voor overlast, lawaaihinder en hangjongeren. Ook het verdwijnen van het gras voor asfalt, stuitte op veel tegenspraak.

Wel was één gemeenschappelijk punt van zowel voor- en tegenstanders dat er meer groen moet komen rond het omnisportveld. Een groene buffering zou reeds veel helpen voor de geluidshinder. Schepen Tom Beunens nam nota en beloofde dat eraan gewerkt zou worden.

Na het debat konden de aanwezigen nog hun stem uitbrengen. Vier modellen van omnisportvelden werden getoond en daaruit konden ze hun keuze maken. Het omnisportveld is zeker iets nieuws voor Avelgem, maar de jongeren vinden het alvast een prachtig initiatief van de gemeente.

(GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier