Infodag in kerk van Anzegem een jaar na de brand

Roland Caes nam de rondleiding in de ruïne van de Anzegemse Sint-Janskerk voor zijn rekening. © WD
Redactie KW

Parochianen maar ook tientallen geïnteresseerden uit omliggende dorpen kwamen langs op de infodag over de toekomst van de Sint-Janskerk, die door gemeente en parochie op touw werd gezet.

Het was een unieke kans om net één jaar na de brand kennis te maken met het uitgebrande kerkinterieur en de sacristie, die intact gebleven is. In het gemeentehuis werden de bezoekers ingewijd in de plannen van de gemeente, de kerkfabriek, bisdom en Erfgoed.

Architectuurwedstrijd

Er komt een internationale architectuurwedstrijd zodat de kerk heringericht kan worden. Met een gedeelte voor liturgie, een gedeelte als uitbreiding van het gemeentehuis en tussenin een gedeelte dat zowel kan gebruikt worden voor grote religieuze vieringen als voor concerten. Het gemeentehuis zal rechtstreeks aansluiten op het deel van de kerk waar plaats komt voor onthaal, een trouw- en raadszaal en gemeentelijke administratieve diensten op de verdieping. Toren, koor en sacristie werden door de brand gespaard en worden gerestaureerd volgens de regels van monumentenzorg. In het schip van de kerk zullen de zuilen verdwijnen.

(WD – foto WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier