Infoavond duurzame wijk De Vloei lokt tientallen kandidaat-kopers

Redactie KW

De stad Ieper en andere partners in het project gaven toelichting over hoe De Vloei er zal uitzien en wat een kavel of huis moest kosten.

Dinsdagavond vond in Het Perron een infoavond plaats voor geïnteresseerden van de duurzame wijk De Vloei. Er daagden een zestigtal kandidaat-kopers op, een stuk minder dan tijdens de vorige infovergadering. Momenteel zijn de wegeniswerken nog altijd aan de gang, maar volgens schepen Dominique Dehaene (CD&V) kan in oktober al gestart worden met de eerste bouwwerken. “Eind dit jaar zullen we al kunnen overgaan tot het te koop stellen van de kavels en woningen”, aldus de schepen. “Op 26 september organiseren we een woonmarkt.”

Parkeerhaven

De verschillende partners van De Vloei mochten hun project voorstellen. Bjorn Denecker en Ann Tack van de West-Vlaamse Intercommunale schetsten nog eens de context en gaven een inkijk in hoe De Vloei er binnenkort zou moeten uitzien. “Bedoeling is om terrassen aan te leggen door in te spelen op het reliëfverschil en zo water bovengronds te brengen. Daar komt ook de naam De Vloei van. We kiezen voor autoluwe straten en doel is dat 30 procent van de bewoners niet meer parkeert voor hun huis of oprit, maar op een speciaal aangelegde parkeerhaven. Er zullen ook gedeelde tuinen aanwezig zijn.”

De stad Ieper verkoopt sociale en vrije kavels. De sociale kavels kosten 135 euro/m², de vrije kavels tussen 145 en 165 euro/m². Bouwbedrijf Bostoen won een wedstrijd van de stad Ieper en mag ook enkele woningen en een appartement bouwen. De sociale huisvestingsmaatschappij Ons Onderdak mag 95 woongelegendheden verkopen of verhuren. Kandidaten mogen echter geen eigen huis bezitten, tenzij 55+’ers, maar als ze naar De Vloei trekken, moet hun andere woning binnen het jaar verkocht zijn. De laatste private partner ten slotte is de Roeselaarse bouwfirma Imfiro. Na de voorstelling kregen alle aanwezigen nog de kans om langs te gaan bij de opgezette standen van de verkooppartners.

(JL)