Industriezone D’hooie in Sint-Baafs-Vijve krijgt er een windturbine bij

Jan Caerels en persverantwoordelijke Geetha Keyaert bij de mast van de windturbine in industriezone D'hooie. © DJW
Redactie KW

In industriezone D’hooie aan de Hooiemeersstraat in de Wielsbeekse deelgemeente Sint-Baafs-Vijve bouwt Wind4Flanders, een partnership tussen Engie Electrabel en vijf Vlaamse intercommunales, een windturbine.

De mast staat er al. Straks worden de wieken aangebracht. Tegen eind oktober is de turbine operationeel. Projectleider Jan Caerels van EngieElectrabel geeft duiding. “De mast zelf is 98 meter hoog. De wieken hebben een lengte van 50 meter. De verwachte productie zal 1.400 gezinnen van groene energie voorzien. Wij gaan nu op zoek naar coöperanten voor dit project die aandelen wensen aan te kopen. Een aandeel kost 125 euro. Je kan er maximaal 20 aanschaffen. Dit jaar streven wij naar een rendement van 3,5 procent. Wie daarvoor in aanmerking komt? Inwoners van Sint-Baafs-Vijve, Ooigem, Wielsbeke, Zulte, Machelen en Olsene.”

Naast Sint-Baafs-Vijve investeert Wind4Flanders in vijf andere windmolenparken die gelegen zijn in Brugge, Olen, Ravenshout, Sint-Pieters-Leeuw en Zelzate. Dat is samen goed voor 18 turbines met een totaalvermogen van 50,7 Megawatt.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier