Indische vrouw verliet man uit Ieper en vertrok met hun dochtertje naar India

Redactie KW

Volgens haar advocaat wil ze alleen haar dochtertje beschermen tegen de vader.

De Indische Prya G. was destijds getrouwd met een man uit Ieper, maar is nu met hun dochtertje naar haar geboorteland gevlucht. De vrouw legde eerder al zelf klacht neer tegen haar ex voor slagen en verwondingen en zelfs voor verkrachting. Nu stond ze zelf voor de rechter wegens laster en eerroof, want de man in kwestie werd buiten vervolging gesteld. De beklaagde ontvoerde in 2010 ook hun dochtertje dat toen twee jaar was. Sindsdien verblijft de beklaagde er met het kind in India.

De verdediging van de Indische dame werd waargenomen door meester Maarten Vandermeersch. Die verklaarde dat zijn cliënte haar kind meenam naar India, omdat ze ervan overtuigd is dat haar kind niet veilig is in België. Ondanks het feit dat haar ex buiten vervolging werd gesteld, blijft ze haar twijfels uiten.

“Alleen maar verliezers”

De grootouders van het kind vorderden elk 10.000 euro, de vader zelf vorderde 42.000 euro schadevergoeding. “Met de ten onrechte geuite beschuldigingen kan de burgerlijke partij leven. Niet het geld is belangrijk, maar het feit dat én de grootouders én de vader zeer waarschijnlijk nooit meer hun kleinkind en kind zullen terugzien, dat doet hen onnoemelijk veel pijn. Hier zijn eigenlijk alleen maar verliezers,” aldus meester Christine Onraet voor de burgerlijke partij.

Het openbaar ministerie vorderde zes maanden cel met uitstel en een boete. Meester Maarten Vandermeersch ging voor de vrijspraak, hoogstens een opschorting. “Mijn cliënte deed nooit iets kwaadwillig en wil alleen haar dochtertje beschermen”.

De beklaagde kreeg een jaar effectieve cel, waarvan zes maanden met uitstel en een boete van 3.000 euro voor de ontvoering. Ze werd wel vrijgesproken voor laster en eerroof. De burgerlijke partijen, de vader en zijn ouders kregen samen 29.500 euro toegewezen.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier