In welke straten van Kuurne gaat straks misschien het licht uit?

Redactie KW

De gemeente Kuurne heeft de lijst ontvangen van de straten die mogelijks worden afgeschakeld in het kader van het afschakelplan elektriciteit. Bijna 80 procent van de gemeente valt hieronder.

De volgende straten liggen in de zones die niét afgeschakeld worden: Waubrechts, Drie koningenweg, Katrienwiel, De nieuwe vierschaar, Wandelingenlaan, Pieter Vinckestraat, Haantjesstraat, Stokerijstraat, Veldweg, Zweepstraat, Hoogstraat, Grensstraat, Lendeleedsestraat en stuk St.-Katriensteenweg tussen spoorweg en Lendeleedsestraat. In het afschakelplan zullen eindafnemers van een aantal zones, geografisch verspreid over het hele land, voor een beperkte duur (2 á 3 uur) van de elektriciteitsbevoorrading afgeschakeld worden.

Er zullen per keer 1 of 2 zones, goed voor een verbruik van 500 MW worden uitgeschakeld. De eerste gemeenten die zullen worden afgeschakeld zijn degene die verenigd zijn in de zogenaamde zone 6. Daarin zitten per provincie een vijftal gemeenten. Vervolgens volgt zone 5, zone 4, zone 3, zone 2 en tot slot zone 1. Kuurne is opgenomen in zone 4, wat betekent dat Kuurne pas na zone 6 en 5 kan afgeschakeld worden. De kans dat dit gebeurt is miniem.

(ED)