In Rekkem werken 30 verenigingen mee aan avondwandeling in kerstthema

Redactie KW

Liefst 30 verenigingen zorgen op zondag 21 december weer voor een avondwandeling via landelijke wandelwegen rond het centrum in Rekkem in het teken van Kerstmis.

Het Rekkemse Kerstgebeuren wordt tweejaarlijks georganiseerd op de zondag voor Kerstmis en vraagt een heuse organisatie. Naast de deelnemende verenigingen worden er steeds een achthonderdtal wandelaars verwacht. “Tijdens de wandeling zijn in totaal twaalf haltes. Een of meerdere verenigingen zorgen dan voor een evocatie of een versnapering. Thema dit jaar wordt ‘Oorlog en Vrede’ in het teken van de herdenking van de Groote Oorlog”, zegt coördinator Paul Lecompte.

Het Kerstgebeuren start met een kort optreden van Kotjesvolk uit Poperinge in de Sint-Niklaaskerk. Daarna start de wandeling in groepen van 100 personen. De deelnemers mogen zich tijdens de tocht verwachten aan zang en toneel. De wandeling eindigt in zaal Myra met een concert van harmonie De Bie. Deelnemen aan de wandeling op zondag 21 december is gratis. Starten kan om 16.15 of 17.30 uur in de Sint-Niklaaskerk.

(Xaco)