In onze provincie trekken erkende vluchtelingen vooral naar Oostende, maar ook... wég uit Brugge

04/10/16 om 09:13 - Bijgewerkt om 09:10

De meeste erkende vluchtelingen trekken na hun tijdelijke opvang in een asielcentrum naar een centrumstad. In onze provincie is dat naar Oostende.

In onze provincie trekken erkende vluchtelingen vooral naar Oostende, maar ook... wég uit Brugge

Vooral Antwerpen is heel populair, maar dat geldt ook voor Gent, Leuven én dus ook voor Oostende. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse administratie, die de VRT kon inkijken. De statistieken gelden voor de periode tussen januari 2014 en 20 juli 2016.

Gent kreeg te maken met een netto-instroom van 463 vluchtelingen. Die kwamen uit de rest van de provincie Oost-Vlaanderen, maar ook uit West-Vlaanderen, Limburg en Luik. Ook Oostende blijkt relatief meer in trek met een instroom van 342 vluchtelingen. Andere centrumsteden die vluchtelingen aantrekken, zij het in mindere mate, zijn in onze provincie Roeselare en Kortrijk. Brugge blijkt minder in trek, want er blijken meer erkende vluchtelingen weg te trekken dan er bijkomen.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!