In Kortrijk kan je cadeautjes kopen voor wie dat zelf niet kan

Redactie KW

Via Arc de Triomphe steunen lokale handelaars zo verschillende sociale organisaties.

“Krijgen is fijn, maar geven is nog veel geweldiger en dat is meteen ook het motto van Arc De Triomphe 2017. Niet iedereen kan evenveel geven als hij zelf zou willen en daar doet Stad Kortrijk wat aan door middel van Arc De Triomphe. Tijdens de eindejaarsperiode staat de Triomphe op de Grote Markt van Kortrijk ter symbool. Dit jaar is het concept echter anders door het grote onverwachte succes van vorig jaar. Er wordt daarom samengewerkt met 18 handelszaken en evenveel sociale organisaties.

Het concept is als volgt: bezoekers kunnen een geschenk binnenbrengen bij een deelnemende handelaar of ter plaatse kopen in de winkel. Die handelaar bezorgt die geschenken dan aan een organisatie die werkt met kwetsbare mensen. Via deze weg komen de cadeaus terecht bij mensen die zelf niet de mogelijkheid hebben om geschenken te kopen voor hun familie of vrienden. Iedere handelaar kiest uit een lijst van deelnemende sociale organisaties met welke hij of zij samenwerkt. Dit zal aangegeven zijn op de vitrine van de handelszaak. Zo weten de mensen die een geschenk binnenbrengen waar dit terechtkomt.

Wie interesse heeft in het parcours kan terecht in de Arc zelf, waar het parcours zal uithangen. Er zal ook op geregelde tidjstippen een activiteit plaatsvinden ter promotie van dit initiatief.

Philippe De Coene, schepen: “De Arc de Triomphe is uniek in zijn soort. Een idee van onderuit gegroeid dat deel uitmaakt van Hoofdstuk 10 van het armoedeplan: het hoofdstuk dat door inwoners zelf wordt ingevuld.” “

(TVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier