In Ieper opent binnenkort nieuwe vrouwenopvang

Redactie KW

Het nieuwe Vrouwenopvangcentrum langs de Brugseweg is bijna klaar om in gebruik genomen te worden. Het wordt een flinke verbetering ten opzichte van het verblijf op het Minneplein.

“Er was nood aan een nieuw gebouw”, opent Caroline Schaek, inhoudelijk directeur van het CAW Centraal West-Vlaanderen. “De huisvesting op het Minneplein is een zeer ruim woonhuis in volume. Het aantal ruimtes is echter te beperkt voor de organisatie van de opvang voor thuisloze vrouwen en kinderen. Er zijn slechts vier slaapkamers beschikbaar en maar twee toiletten. Het volume van de ruimtes zorgde ook voor een hoog energieverbruik en dus hoge werkingskosten voor de organisatie. We zijn nu afgestapt van de groepsopvang ten voordele van een meer individuele opvang in studio’s.”

Buitenruimte

“De nieuwe studio’s garanderen privacy, een aangename temperatuur, eigen sanitaire voorzieningen en een eigen keuken. Er is een grotere individuele verantwoordelijkheid en meer ruimte voor individuele keuzes in functie van het gezin. De locatie langs de Brugseweg beschikt ook over een aangename buitenruimte in functie van spel en ontspanning voor kinderen en moeders. Eén woongelegenheid is bovendien toegankelijk voor personen met een mobiliteitsproblematiek. Ook de medewerkers zullen de aangenamere omstandigheden weten te waarderen”, rondt Caroline af. De verhuis wordt voorzien begin april. (DT)