In de Empty Shop in Roeselare geef je eerst om dan te kopen

The Empty shop vinden we terug in het hoekpand van De Munt. (Foto TD)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Roeselare heeft nu ook een Empty Shop. Je gaat er in de eerste plaats naartoe om iets weg te schenken in plaats van iets aan te kopen. Daarna worden de spullen verkocht. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Na Sao Paolo, Barcelona, Antwerpen, Gent en Brugge heeft Roeselare binnenkort ook een Empty Shop. “In het weekend van 20, 21 en 22 oktober halen Stadslab RSL en Curieus West-Vlaanderen The Empty Shop naar Roeselare”, begint Michèle Hostekint te vertellen. “Het is een shop waar je in eerste instantie naartoe gaat om iets weg te schenken in plaats van iets aan te kopen.”

“We starten met een lege winkelruimte. De inwoners van Roeselare worden uitgedaagd om de winkel te vullen. De kledij wordt gedoneerd tijdens inzameldagen, daarna worden de mooiste stuks verkocht. De inzameldagen zijn op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober van 16 tot 19 uur en op zaterdag 14 oktober van 10 tot 13 uur.”

Shoppen kan dan op vrijdag 20 oktober van 16 tot 20 uur, op zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 10 tot 18 uur. De opbrengst gaat naar VOC Opstap, zij bieden ondersteuning aan maatschappelijk kwetsbare jongeren.

Je vindt ‘The Empty Shop’ in een hoekpand op De Munt.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier