In Blankenberge zijn deze twee ‘kerstmannen’ al (bijna) klaar met hun kerstdecoratie

Redactie KW

Voor sommige mensen kan de kerstsfeer duidelijk niet vroeg genoeg beginnen…

Terwijl Gaston Sampson in de Ontmijnersstraat nog naarstig aan zijn ‘Blankenberge Stoetenstad’ bouwt, staan bij Marnick Croes in de Vredelaan de eerste rendieren al op de uitkijk.

Voor zijn zeventiende winterthema liet Gaston Sampson – alias ‘de Sam’ – zich inspireren door het nieuwe stadslogo van Oostende, ‘De Stad aan Zee’. “Voor mij is Blankenberge dé stad aan zee, en we zijn ook de stoetenstad bij uitstek.”

In Blankenberge zijn deze twee 'kerstmannen' al (bijna) klaar met hun kerstdecoratie

“Er is de Halloweenstoet, de vissersstoet, het bloemencorso… En uiteraard ook carnaval”, aldus de Sam. Voor het eindresultaat is het nog wachten tot de feestelijke opening op 7 december, maar Gaston komt voor zijn ‘Blankenberge Stoetenstad’ alvast geen figuranten te kort. Vissersvrouwen en vuûle jeanetten, belle epoquedames, zeemeerminnen, allemaal krijgen ze wel een rolletje.

In Blankenberge zijn deze twee 'kerstmannen' al (bijna) klaar met hun kerstdecoratie

Amper twee straten verder woont Marnick Croes, de man van het Serpentarium. Hij laat zoals gewoonlijk weer de dieren voor zich spreken: reeën en poema’s, sneeuwuilen,… Tussen de staartsterren en de ijskristallen staan ze trots te pronken, en ondertussen valt er ook al wat sneeuw in de Vredelaan. Het vredige kersttafereeltje krijgt elk jaar heel wat bekijks.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier