IN BEELD Leerlingen en personeel De Windroos in Zwevegem rouwen om Ferre

Foto RRZ
Redactie KW

De school De Windroos in Zwevegem waar de in verdachte omstandigheden overleden Ferre (8) school liep, leeft met hem mee. In een rouwhoekje wordt de jongen herinnerd.

Het rouwhoekje is er gekomen op initiatief van de directie van de lagere school van het Gemeenschapsonderwijs De Windroos in Zwevegem, waar Ferre Dewerchin in het tweede leerjaar zat.

Een hart voor Ferre

Centraal staat een reuze groot hart. De omkadering bevat tekeningen en geschreven aandenkens aan Ferre, al dan niet geïllustreerd met zijn foto.

Foto LK
Foto LK

Er liggen voorts twee rouwregisters, waar het personeel, de kinderen en zelfs meelevende ouders hun gevoelens of een of andere reactie kunnen neerschrijven. Het rouwhoekje is opgesteld in de overdekte turnzaal.

Slachtofferhulp en CLB helpen bij verwerkingsproces

Kort nadat woensdag de feiten bekend raakten lichtte schooldirecteur Diederick Tassaert onmiddellijk de leerkrachten in. Vervolgens werden de kinderen in aparte, kleinere groepjes op de hoogte gebracht. De kinderen kregen de gelegenheid hun emoties de vrije loop te laten en hun hart uit te storten.

Foto LK
Foto LK

Leerkrachten, slachtofferhulp en het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding) stonden hen bij. Ouders werden met een mail ingelicht. De ouders van de kinderen van het twee leerjaar werden persoonlijk door de directie aangesproken. De school zal nog dagen in de ban van de dood van Ferre zijn.

(JPT/RRZ/LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier