IN BEELD De Panne krijgt nieuw, groot open Marktplein met fontein en boompjes tegen zomer 2018

15/11/16 om 10:20 - Bijgewerkt om 12:00

Midden volgend jaar start de heraanleg van het Marktplein in het centrum van De Panne. Het verkeer zal over de markt worden geleid en niet meer errond.

De frituur, de fontein en de trappen verdwijnen en in de plaats komt een open plein met verplaatsbaar meubilair. Blikvanger wordt een effen speelfontein. Nog opvallend is dat de helft van de parkeerplaatsen verdwijnt. Er blijven er zo'n 20 over. Ter compensatie zouden er meer parkeerplaatsen worden vrijgemaakt in de omliggende straten. De horecazaken rond het Marktplein krijgen extra ruimte voor hun terrassen. Hoe die afgeschermd zullen worden, moet nog overlegd worden met de middenstanders.

Aan de noordzijde zal eenrichtingsverkeer gelden naar de Meeuwenlaan. Ook de Meeuwenlaan neemt de gemeente onder handen. Bredere voetpaden en een laad- en loszone zijn daar de belangrijkste wijzigingen. Het project kost om en bij de 2 miljoen euro en moet voor de zomer van 2018 klaar zijn. Oppositieraadslid Serge Vandamme (Open VLD) maakte zich vooral zorgen om het zware verkeer richting de laad- en loszone in de Meeuwenlaan, waar ook een school is gevestigd. Ook over het halveren van het aantal parkeerplaatsen had hij kritiek. De oppositie, die slechts met twee aanwezig was op de gemeenteraad, onthield zich tijdens de stemming.

(GUS - Simulaties Studiebureau Lobelle)

Lees meer over: