In 2017 onteigeningen voor nieuwe brug in het centrum van Menen

12/07/14 om 15:10 - Bijgewerkt om 15:10

Bron: Kw

De Leie moet in het centrum van de Barakken maar liefst 5,40 meter breder worden zodat schepen van 4.000 ton elkaar daar kunnen kruisen. De brug over de Leie moet ook hoger want die nieuwe schepen kunnen tot drie containers hoog geladen worden. En om alles vlot te laten verlopen moet de lichte bocht in de rivier ook rechtgetrokken worden. Die werken staan in 2017 gepland en de gevolgen voor de buurt zullen immens zijn.

Op donderdag 17 juli organiseert Leiedal samen met de stad Menen een feestelijke wandeling door het centrum van de stad. Wie mee wandelt, krijgt voorstellen en scenario's te zien voor de renovatie van diverse sites in de stad. Tweehonderd eigenaars en bewoners van de site rond de Leiebrug in de Rijselstraat konden die plannen al even in première inkijken. De schok was enorm, want er dreigen heel wat onteigeningen. Hoeveel panden en welke precies onteigend zullen worden, is momenteel nog niet bekend.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!