“Ik mag er nu niet aan denken of ik krijg tranen in de ogen”

Daniël Christiaens en Jenny Deschuyter voor het altaar van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, samen met Jeroom Defreyne (voorzitter kerkraad Onze-Lieve-Vrouw). (Foto FODI)
Redactie KW

Op zondag 31 mei vindt om 10.30 uur een dankviering plaats ter gelegenheid van de ontwijding van de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Jenny (82) en Daniël (81) maakten nog de tijd mee dat er meer misvieringen werden gehouden in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en dan was het natuurlijk ook voor hen drukker. De jongste jaren verminderde het aantal misvieringen. “Ik was niet enkel in de kerk wanneer er een eucharistieviering was, maar ook voor begrafenissen, huwelijken, doopplechtigheden… Tot bij het vertrek van pastoor Godfried Vansteenkiste in 2003 moest ik de kerk niet openen en afsluiten, maar na zijn vertrek was dat ook een werk voor mij.”

Jenny opent nog altijd de kerk, zorgt dat de verlichting aan ligt, ontsteekt de kaarsen, zet de miswijn klaar, doet nog 1001 andere kleine werkjes. Op zondag 31 mei is het de laatste keer dat ze alles in orde brengt voor de dankviering van 10.30 uur. “Ik zal zeker een traantje laten. Ik mag er nu al niet aan denken of ik krijg tranen in de ogen.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier