“Ik heb nog nooit met zoveel oprechtheid ‘ja’ gezegd”

Haykel komt op 13 februari aan in België. "Ik kijk met veel goesting uit naar onze toekomst samen," vertelt Lien. © GF
Redactie KW

Lien Goegebeur uit Oostende heeft twee bewogen maar romantische jaren achter de rug, en dat allemaal in het decor van het tropische Tunesië. Op een collega die er lokaal voor een hotel werkte werd ze verliefd en nog geen jaar later had ze al een ring om haar vinger.

Alles start eigenlijk in september 2013, toen Lien (27) besliste om zich op te geven als hostess bij Jetair. “Ik kreeg Djerba in Tunesië als bestemming. Toen ik van het vliegtuig stapte sloeg de warmte rond me. Mijn kleren plakten aan mijn lijf en ik dacht ‘waar ben ik nu aanbeland.’ Maar een goede chief en een fantastisch team hebben mijn seizoen goedgemaakt. In de Rym Beach, een zeer bekend hotel onder de klanten, merkte ik Haykel op. Hij was er aan de slag als animator en bediener van licht en muziek. Hij was best verlegen en bleef wat op de achtergrond. Wist ik veel dat hij de man van mijn leven zou worden.”

Een stuk wild

Veel Westerse vrouwen worden in Djerba benaderd door Tunesiërs die dromen van een ticket naar Europa. “Dat had ik al snel gemerkt. Toen ik met mijn collega’s iets ging drinken stonden na een minuutje alle mannen rondom ons. We waren precies een stuk wild. Ik kon niet meer naar de bar een drankje bestellen zonder dat er in mijn billen werd genepen. Vaak probeerden ze ook geld uit mijn zakken te slaan door met me te gaan eten maar weigerden hun portefeuille boven te halen. Dat soort type lag mij niet.”

“Haykel, die na enkele maanden een goede vriend van mij was geworden, had nooit een move gemaakt. Hij was wel altijd attent en ging bijvoorbeeld medicijnen voor mij halen als ik ziek was”, zegt ze. Maar alles veranderde op haar 26ste verjaardag. “Hij had een pizza afgehaald en bij mij thuis aten we die op. Van het één kwam het ander en de vriendschap boog om in liefde.”

Het jonge koppeltje worstelde eerst nog wat met de situatie, het was immers niet simpel om na vrienden plots geliefden te zijn. Meer duidelijkheid kwam er op het Suikerfeest. “Na zijn werk om middernacht reden we meer dan drie uur lang naar Tunis. Daar was het feest nog volop aan de gang. Tegen zijn vrienden zei hij plots : ‘dit is Lien en zij zal mijn vrouw worden’. In die woorden zat meteen ook een aanzoek verpakt en het geluk kon niet op voor mij.”

“Na twee huwelijksaanvragen en een goedkeuring door het Belgisch parket kregen we eindelijk groen licht. Ik was ondertussen al weer terug in België en bereidde me voor om te huwen in Djerba tijdens mijn vakantie daar op 2 oktober 2015.”

Henna

“Mijn ouders reisden mee, want zij wilden mijn grote dag niet missen. Ik had mijn kleed en mijn schoenen al in mijn kast hangen van in april en eindelijk mocht ik ze aandoen. Vroeger heb ik nooit de ambitie gehad om te trouwen, maar toen het zover was genoot ik van het moment. Omdat we niet veel konden investeren, kookten we zelf het feestmaal en de hele familie hielp mee. De dag voordien gingen we allemaal samen groenten kopen op de markt en daarna was het een namiddag kokkerellen. Zelfs mijn ouders kregen een snijplank in de handen geduwd.”

“Zelf mocht ik niet te veel meehelpen omdat ze schrik hadden dat mijn handen zouden verkleuren. Dat zou niet ideaal zijn voor een henna-tatoeage. Op de huwelijksdag scheen de zon volop en nog nooit heb ik met zoveel oprechtheid ‘ja’ gezegd tegen iemand. We leken wel wat op een showbizzkoppel, want rondom ons troepten honderden mensen samen om een foto van ons te nemen. Er werd veel gegeten van het heerlijke maal en wij durfden eindelijk echt geloven dat we voor altijd samen konden zijn.”

Op zaterdag 13 februari landt Haykel in België en zal hij zijn leven met Lien uitbouwen in Oostende. “Ik heb al couscous in de kast staan en heb al alle varkensvlees uit mijn diepvries opgegeten. Maar bovenal heb ik wreed veel goesting in de toekomst met hem.”

(Charlotte Thersen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier