IJsberen op post in Brugse Sint-Pietersplas

Redactie KW

De Brugse IJsberen Kring organiseerde zondag voor de 50ste keer een nationaal ijsberen zwemfeest. Ongeveer 120 deelnemers doken in het koele water.

Een goede maand na de kerstduik organiseerde de Brugse IJsberen Kring hun traditioneel zwemfeest. Zwemmers van clubs uit diverse uithoeken van ons land trotseerden in ideale weersomstandigheden het sop van het watersportcentrum ‘Aan de plas’ in Sint- Pieters. De buitentemperatuur bedroeg drie graden, goed voor de verkoop van een warme kop soep of een jenever. De watertemperatuur bedroeg om en bij de vijf graden.

Een goede voorbereiding is geen overbodige luxe voor de zwemmers. Na een beetje joggen en wat stretchen startte de meeting met een vrij zwembad voor de aanwezige recreanten. In de officiële competitie vonden 23 verschillende wedstrijden plaats.

BYK won net als vorig jaar met 107 punten en met ruime voorsprong het eindklassement. De trofee van de provincie voor de bezoekende club met het meest aantal deelnemers was voor Royal Cercle Theux Natation (RCTN). De ereprijs Brugse Zot 100 meter ging bij de dames naar Ann Mol (KZCY) en bij de heren naar Koen Kerckhove (BYK). Arthur Driessens (KZCY) ontving de BYK master trofee van de stad Brugge.

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier