Ignace Carron is de nieuwe Pittemse Sint-Elooisdeken

Redactie KW

Op vrijdagavond 2 december vierde de Pittemse Sint-Elooisgilde haar jaarlijkse feest in de zaal De Magneet. Naar jaarlijkse gewoonte wordt bij die gelegenheid de nieuwe deken verkozen en dit jaar kwam Ignace Carron als winnaar uit de bus.

De verkiezing van de Pittemse Sint-Elooisdeken heeft telkens weer een extra dimensie, omdat diegene die het haalt meteen ook deken van Zotte Maandag is. Ignace Carron, de pas verkozen deken, haalde 216 stemmen en was dan ook de verdiende laureaat. Ignace is gehuwd met Carine Impe en heeft drie zonen: Gert-Jan, Geerard en Eduard. Gert-Jan is gehuwd met Elien Ranschaert en zal eerstdaags papa worden van het eerste kleinkind van Ignace.

Ignace en Carine zullen alleszins niet onbeslagen ten tonele verschijnen tijdens de Pittemse feestweken. Zijn grootvader Omer Carron was immers de eerste na-oorlogse deken in 1946 en in 1989 werd vader Raf Carron Sint-Elooisdeken. Bovendien was zijn goede vriend Dirk Cloet vorig jaar deken, dus toen hebben Ignace en Carine al een voorproefje op het feestgedruis van dit jaar meegemaakt. Bovendien is Ignace al acht jaar lid van de Jury van de Zotte Maandagstoet en was hij vorig jaar voor het eerste juryvoorzitter, een taak waar ze dit jaar alleszins iemand anders voor zullen moeten zoeken.

(JG – foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier