Iets minder volk, wel gezellig volksfeest voor Summer@Lauwe

Redactie KW

De eerste editie van Summer@Lauwe trok minder volk dan het Internationaal Straattheaterfestival Zomer dat traditioneel op 21 juli georganiseerd werd, maar zorgde wel voor een heerlijk Lauws volksfeest.


Toen eind 2013 bekend raakte dat het cultuurcentrum De Steiger Menen moest besparen en dus besloten had om het internationaal straattheaterfestival Zomer zowel in Menen als in Lauwe te schrappen ging er een golf van woede door Lauwe. Steven Holvoet lanceerde toen de facebookpagina Zomer moet blijven… De reacties sterkten hem in de overtuiging dat als de stad Zomer niet meer wou organiseren dat de Lauwenaars het dan maar zelf moesten doen. Summer@Lauwe was geboren en de werkgroep ging op zoek naar groepen maar vooral naar centen. Michael Lanzo opende het feest met een optreden op de trappen van het gemeentehuis en een vuurwerk sloot Summer@Lauwe af. Daartussen was er straattheater, muziek, eetkraampjes, terrassen en een avondmarkt.

Genieten

Summer@Lauwe was vooral een gezellige boel, er was iets minder volk dan op Zomer-edities maar dat was niet eens zo negatief want nu kon je er gewoon weer genieten. Het publiek genoot van de interactie met de straatartiesten of keek en luisterde naar de optredens van de Lauwse harmonie, de dansgroep Arte of het Wevelgemse ReUnion. Om iedereen alert te houden was er een wedstruhd. Steamnation of de groep rond Glenn Troncquo waar je even in de fantasieën van de Franse 19de eeuwse auteur Jules Vernes kon kruipen won de prijs van de jury. De publieksprijs ging naar Place de Tertre door de plaatselijke kunstenaarsgroep Valcolores.

Iets minder volk, wel gezellig volksfeest voor Summer@Lauwe


Toekomst

“Ik ben een gelukkig man, mijn gezin heeft mij zes maanden moeten missen want sinds januari tot nu ben ik daar dagdagelijks mee bezig geweest. Dat geldt trouwens ook voor de overige zeven leden van de werkgroep.” Of er volgend jaar opnieuw een Summer@Lauwe komt hangt voor een groot deel van de stad Menen af. Nu moesten de organisatoren niet alleen een programma samenstellen maar ook de straat afdweilen op zoek naar geld… “Meer dan 15.000 euro!”, vertrouwt Steven Holvoet ons toe.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier