Iets korter parcours maar gevarieerder programma op Wieltjesfeesten in Menen

Een deel van het stadsbestuur en de deelnemers van de Wieltjesfeesten. © MPM
Redactie KW

De Wieltjesfeesten – op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september – gaan verder op het elan van de voorbije jaren en komen weer opzetten met een sterk en een gevarieerd programma.

Op vrijdagavond 31 augustus kan je vanaf 20 uur kiezen voor een optreden van charmezanger Jens uit Rekkem op de Grote Markt of voor verschillende stevigere groepen aan het station.

Op zaterdag 1 september wordt de dag op gang geschoten met een ontbijt op de Grote Markt. “Een concept dat elk jaar groeit”, weet schepen van Feestelijkheden Laurent Coppens. Overdag is er voor elk wat wils in de centrumstraten: optredens, dans, animatie en braderie. Het parcours is voor het eerst ingekort. In de Rijselstraat stoppen de festiviteiten ter hoogte van het ziekenhuis, terwijl je vroeger nog een afgesloten stuk van de straat met festiviteiten had dat liep tot aan de brug van de Barakken. “Een beslissing die we namen na overleg met de handelaars”, aldus Coppens. “Het stukje achter het ziekenhuis had het toch altijd moeilijk om volk te lokken aangezien er doorgaand verkeer is rond het ziekenhuis. Dat hield de mensen daar weg.”

De Ieperstraat wordt voor de kinderen the place to be met talrijke activiteiten voor de allerjongsten. De tubingbaan van 30 meter wordt de absolute publiekstrekker. Op die baan kun je supersnel naar beneden glijden én bungeespringen tegelijk. Een uniek concept in België.

De volleyballiefhebbers kunnen om 17 uur kennismaken met de vernieuwde kern van Volley Par-Ky Menen. De spelers gooien dan ook volleyballen in het publiek.

(MPM)

Stroompanne en noodweer bij Les Truttes

‘s Avonds beperken de activiteiten zich tot de omgeving van de Grote Markt met optredens van onder meer Gene Thomas en Loredana. Les Truttes sluiten het Meens feestweekend af. Voor de coverband is het geen eerste kennismaking met de grensstad. Meer dan 20 jaar geleden traden de toen nog nobele onbekende ambiancemakers op tijdens de Wieltjesfeesten aan café De Coulisse. Een handvol mensen zag toen hoe het optreden verstoord werd door een stroompanne. Zeven jaar geleden keerden Les Truttes terug naar de Wieltjesfeesten, maar hels noodweer stak weer stokken in de wielen. De band kon daardoor zelfs niet op het podium. Gelukkig maakten ze dat het jaar nadien wel goed op hetzelfde podium.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier