Ierse renners waren te gast in Moorslede

Wielerfanate Martine Verfaillie had met Cameron McIntyre en Marc Heaney twee jonge Ieren te gast. © Foto JS
Redactie KW

De voorbije maand logeerden de beloftevolle Ierse renners Cameron McIntyre en Marc Heaney bij wielerfotografe Martine Verfaillie. Onder het toeziend oog van de wielerfanate presteerden de Ieren goed tijdens onze koersen.

Via The Belgian Project van Dany Blondeel doen jonge beloftevolle Ierse wielrenners in België extra ervaring op. In vergelijking met Ierland zijn er hier meer wedstrijden en maken de renners kennis met vlakkere omlopen dan in hun land. De voorbije jaren logeerden er heel wat jonge Ieren bij Rik Masil, die onder ander een supportersclub oprichtte voor Sam Bennett, inmiddels een profrenner. Ook wielerfanate Martine Verfaillie verbond zich onlangs aan het project en kreeg met Cameron McIntyre en Marc Heaney twee jonge Ieren te gast.

Cameron Mc Intyre (16) en Marc Heaney (17) behoren in hun land tot de beteren van hun generatie. “Mijn kinderen zijn net het huis uit. Dankzij mijn gasten blijf ik me jong voelen”, vertelde de enthousiaste wielerfotografe. Martine richtte de kamers in voor haar Ierse gasten en kocht een extra bed.

Wielerdriedaagse

De Ierse renners voelden zich onmiddellijk thuis in de Emiel Jacqueslaan en reden de voorbije maand een tiental wedstrijden. Marc behaalde in meer dan de helft van de wedstrijden een top 10 plaats, Cameron finishte quasi altijd in de eerste twintig. “Zeker niet slecht voor eerstejaarsjuniors. Spijtig genoeg kon Marc me de overwinningsbloemen niet bezorgen”, jammert Martine. Marc reed zijn laatste wedstrijd op Belgische bodem in Spiere-Helkijn en reed tot enkele honderden meter voor de finish alleen voorop. “Ik had Martine beloofd haar mijn overwinningsbloemen te geven, maar spijtig genoeg is dat niet gelukt”. “We namen afscheid van elkaar met een geslaagd feestje. Mijn logés mochten van mij hun eerste Duvel drinken”, lacht Martine.

Ondertussen kreeg Martine al twee nieuwe renners over de vloer. De broers Harry en Charlie Tanfield zijn drie weken te zien tijdens beloftenwedstrijden in onze regio.

(AFM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier