Ieperse Tooghedagen beginnen veelbelovend

Zaterdagochtend liep er al heel wat volk in de straten van Ieper. © EG
Redactie KW

De Ieperse Tooghedagen op zaterdag 3 en zondag 4 september zijn in een nieuw jasje gestoken en verschuiven naar het eerste weekend van september.

Voor organisator vzw Centrummanagement is het uitkijken naar het succes van de vernieuwde aanpak. Zaterdagmorgen vanaf 9 uur liep er alleszins al heel wat volk in de centrumstraten. Om 10 uur werd het openlucht autosalon officieel geopend. Op het Vandepeereboomplein stellen 13 erkende merkgarages auto’s tentoon. Het internationaal smeedevent op de Grote Markt, waar honderden hoefsmeden van over de hele wereld tot 6 september een nieuw WO I grafmonument met handgemaakte stalen klaprozen maken en dat een plaats krijgt in de buurt van de Duitse militaire begraafplaats in Langemark-Poelkapelle, kan op veel toeschouwers rekenen.

Terrasjes

Voor de circa 100 deelnemende Ieperse handelaars zijn de Tooghedagen echter het moment bij uitstek om met de nieuwste collecties uit te pakken. Bovendien kan het shoppen worden gecombineerd met een gezellig terrasje waar Ieper voor gekend is. Je kan ook even uitrusten bij één van de 20 originele foodtrucks die verspreid staan in de winkelstraten en er kennis maken met een waaier aan wereldse gerechtjes en streetfood. Het belooft een spetterend weekend te worden.

(EG – foto EG)