Ieperse site De Meersen krijgt 100 woningen

Er zijn drie bouwlagen met enkele hoogteaccenten. (Repro JL)
Jeroen Laseure

De stad Ieper en vastgoedontwikkelaar 3D Real Estate hebben de plannen voor de ontwikkeling van de site De Meersen-De Looie toegelicht.

Schepen Dominique Dehaene (CD&V) mocht woensdagavond enkele tientallen mensen ontvangen in de conferentiezaal van het oude stadhuis voor de toelichting bij de plannen voor de ontwikkeling van de site De Meersen-De Looie. De site omvat onder meer het voormalige cultureel centrum en de oude stadsbibliotheek. Het stadsbestuur koos voor een publiek-private samenwerking en na het uitschrijven van een aanbesteding kwam 3D Real Estate uit Zwijnaarde als winnaar uit de bus als private partner en investeerder in het project. De stad krijgt 1.525.000 euro voor de grond.

Parkeergarage

“We voorzien 100 wooneenheden, waaronder meergezinswoningen – appartementen met tot drie slaapkamers – en ook woningen met een tuin”, vertellen de architecten. “Kernwoorden van het project zijn openheid, lucht en groen. In de site maken we plaats voor verschillende binnenplaatsen met waterpartijen en groen. We voorzien drie bouwlagen – reken op drie meter per bouwlaag – met drie hoogteaccenten. Op de gebouwen kiezen we voor groendaken.”

“Verder komt er een ondergrondse parkeergarage die zal bestaan uit 130 staanplaatsen en garageboxen. De parkeergarage zal voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor niet-bewoners. De ontwikkeling van de site zal nog dit jaar van start gaan.”

(JL)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Ieper-Poperinge van vrijdag 28 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier