Iepers dienstencentrum De Kersecorf wordt ook sociaal restaurant

Redactie KW

Het dienstencentrum De Kersecorf barst uit zijn voegen. Aanpassingen dringen zich op, ook op het vlak van de taak die de Kersecorf zich in de toekomst wil aanmeten.

OCMW-voorzitter Marieke Cloet: “Een aantal jaren geleden werd er gestart met buurtwerking. Maar stilaan is dat doorgegroeid naar ‘netwerkdorpen’ met de bedoeling meer naar de mensen zelf te stappen, naar de wijken en dorpen waar de mensen leven. Dat betekent dat wij meer en met onze werking en acties zullen uitwijken naar andere bestaande infrastructuur in plaats van alles te centraliseren in de Kersecorf, en bij uitbreiding in ‘t Hofland. Een aanpassing van de vele activiteiten drong zich bovendien op gezien de Kersecorf veel te klein is geworden.”

Sociaal restaurant

“Een activiteit die binnen de Kersecorf wel meer zal worden gezorgd is de functie van sociaal restaurant. Op vandaag is er al een werking op dat vlak en dit willen we uitbreiden tot een 80-tal per dag. Het betekent ook dat, gezien de krapte in vierkante meters van de Kersecorf, dat er voor een aantal andere activiteiten zal worden uitgeweken naar andere locaties. Dat kadert bovendien helemaal in onze vernieuwd ‘netwerkdorpen’ waarbij er inderdaad naar de mensen zelf wordt toegestapt in plaats van die allemaal naar een van de dienstencentra te lokken.”

Veel locaties in de Ieperse wijken of de Ieperse deelgemeenten staan op bepaalde momenten van de dag leeg en dus kan er daar naartoe worden uitgeweken voor heel wat activiteiten. “Dat betekent echter niet zoals hier en daar wel wordt gezegd dat de Kersecorf zich alleen en uitsluitend zal toespitsen op haar taak van sociaal restaurant. Het betekent wel dat er minder ruimte zal zijn voor allerlei vergaderingen of activiteiten die op hun beurt naar andere locaties kunnen begeleid worden”, zo besluit voorzitter Marieke Cloet.

(HV – foto HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier