Ieperling Thimothy Brown vorige week te zien in ‘Groenland’ op één

Foto DS © Foto DS
Redactie KW

Vorige zondag was Thimothy Brown te zien in het Een-programma Groenland. Hij vertelde er over een unieke familietraditie: het onderhoud van Britse begraafplaatsen voor de Commonwealth War Graves Commission (CWGC).

Al 23 jaar helpt hij met het onderhoud van de Britse begraafplaatsen. “Het is allemaal begonnen met mijn Britse overgrootvader Thomas Brown”, vertelt Thimothy Brown (41). Hij is zelf ook Brit en gehuwd met Liesbet Verkruysse. Hij is de (stief)vader van Calvin (14), Sharon (11) en Vince (4). Het gezin woont in de Sittingbournelaan. Zijn hobby’s bestaan uit het kweken van vogels, het bestuur van de Verenigde Vogelvrienden en het brouwen van bier. “Ik ben in 1991 bij de Commonwealth War Graves Commission begonnen en moest net als mijn vader vooral in de Ieperse regio werken. Nu ben ik aan de slag op het Lijssenthoek Military Cemetery in Poperinge. Ik kan me geen mooiere job inbeelden.”

Groenland

Zondag was Thimothy te zien in het Een-programma ‘Groenland’. Thimothy: “De televisieploeg is begin maart komen filmen en de opnames hebben vier uur in beslag genomen. De reportage is mooi gemaakt en geeft een goed beeld van wat wij doen. Niet iedereen beseft hoe groot de organisatie achter ons werk is en dit nog steeds na 100 jaar. Ook wij voelen nu al dat er meer bezoekers zijn door en voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Als eerbetoon zullen we er dan ook voor zorgen dat de begraafplaatsen er altijd perfect zullen uitzien.” (DS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 11 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier