Ieper opnieuw gastheer voor Wings For Life App Run op 6 mei

Redactie KW

Op zondag 6 mei om 13 uur start de Wings for Life App Run in Ieper. De opbrengst gaat opnieuw integraal naar het onderzoek naar ruggenmergletsels.

De Wings for Life App Run is lopen met een applicatie op je smartphone. Wereldwijd lopen er 150.000 mensen voor hetzelfde goede doel, onderzoek naar ruggenmergletsels. Het Dominiek Savio Instituut zal dit jaar deelnemen met een delegatie kinderen in een rolwagen. Dit jaar is er op dezelfde dag ook de Great Peace Run.

De App Run is een wedstrijd met een virtuele finish op de smartphone, de Catcher Car. De lopers starten om 13 uur en de Catcher Car start een halfuur later aan 15 kilometer per uur en blijft versnellen tot de laatste atleet is ingehaald.

Ieper opnieuw gastheer voor Wings For Life App Run op 6 mei

Het parcours is een lus van 6.3 kilometer en start onder de Menenpoort. Via de Fenix en de stadsrand gaat het naar Zillebekevijver. De organisatie voorziet bevoorrading met water, Red Bull, koeken & fruit en er zijn douches en toiletten.

“Wereldwijd lijden 3 miljoen mensen aan een ruggenmergletsel,” weet Marc Herremans, internationaal sportdirecteur van Wings for Life World Run. Elk jaar komen er 250.000 mensen bij. In de helft van de gevallen is een verkeersongeval de oorzaak. Bovendien is elk letsel erg gecompliceerd, en treden er vaak extra complicaties op. Onderzoek blijft dus heel belangrijk.”

Ieper opnieuw gastheer voor Wings For Life App Run op 6 mei

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier