Ieper krijgt een Geefplein

Redactie KW

Op zaterdag 6 september organiseren zeven Ieperlingen een Geefplein. Dat is een plein waar iedereen spullen zoals speelgoed, kledij en boeken gratis kan achterlaten of meenemen.

“Een Geefplein is een plaats waar mensen samen komen om spullen te delen met elkaar”, aldus Filip Deheegher. “Alles draait om delen, geven en nemen. Wie spullen niet meer nodig heeft of niet meer gebruikt, kan die meebrengen naar het Geefplein. Daar plaatsen we alles op tafels en mensen die iets zien liggen dat ze willen meenemen, mogen dat gewoon doen. Op die manier kunnen we spullen een boeiend tweede leven geven. Er worden geen dingen verkocht of gekocht, enkel gegeven en genomen. Het is dus geen rommelmarkt. De enige voorwaarde is dat de spullen in goede staat zijn. Ik denk aan speelgoed, kledij, cd’s, boeken, gezelschapsspellen…”

Het Geefplein zal plaatsvinden op zaterdag 6 september van 13.30 tot 17.30 uur op het Beeldenplein tussen dé Academie en de bibliotheek. Wie meer informatie wil, kan terecht op www.facebook.com/geefpleinieper of via geefplein.ieper@gmail.com.

(JL – foto JL)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier