Identiteitskaart en rijbewijs voortaan gratis in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Wie een nieuwe identiteitskaart of rijbewijs nodig heeft, hoeft daar vanaf 23 mei niet meer voor te betalen in Roeselare. De stad ziet het afschaffen van de kost als een extra dienstverlening richting de burger.

Wie op vandaag om een nieuw rijbewijs gaat, betaalt daar 25 euro voor. Een nieuwe identiteitskaart kost je 20,70 euro. Vanaf 23 mei staat de stad in voor de kosten en krijg je deze documenten, net als het kids-ID gratis. “Het gaat om documenten waarbij de inwoners verplicht zijn om langs te komen, ze hebben geen andere keuze”, aldus schepen Marc Vanwalleghem.

“Die kost willen we nu afschaffen. Documenten waar de burger, om diverse redenen, wel bewust voor kiest, blijven betalend. Het gaat dan om een reispas, een huwelijksboekje, internationale rijbewijzen, een bouwvergunning, enz. De burger verwacht ook niet dat die kosteloos worden aangeboden.”

Concreet wordt de gemeentebelasting afgeschaft, de aanmaakkosten die aan de hogere overheid betaald moeten worden, komen ten laste van de stad.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier