Hype rond escape games bereikt nu ook Roeselare

Dimitri en Wodka voor even zelf opgesloten in hun eigen spel, je hebt een uur om eruit te geraken. (Foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Escape games zijn op heel korte tijd erg populair geworden. Nu kun je ook in Roeselare proberen te ontsnappen. Niet uit een huis of een kamer, zoals meestal het geval is, maar wel uit een auto.

Wodka Algoet en Dimitri Decrock zijn sinds enkele jaren grote fans van escape games. Bij zo’n escape game is het de bedoeling dat je binnen een bepaalde tijdsperiode moet zien te ontsnappen uit een kamer of een huis. Dat kan door de juiste aanwijzingen te vinden, verbanden te leggen en raadsels op te lossen.

Op een bepaald moment begonnen ze zelf te brainstormen over een mogelijk spel. “Na er een nachtje over slapen leek ons dat eigenlijk niet zo’n zot idee, dus zijn we aan de slag gegaan en hebben we ons eigen spel uitgetekend. Daarbij wilden we zo origineel mogelijk gaan en dus besloten we om niet voor een traditionele escape game te gaan, maar iets nieuws te bedenken.”

“We wilden er een car escape van maken, waarbij het de bedoeling is om op een uur tijd uit een auto te ontsnappen. Voor ons was dat ook makkelijk omdat de investeringen eerder beperkt waren. We hoefden enkel een auto te kopen en zitten niet met de druk om x aantal spelers te hebben om rendabel te zijn. Zo is er geen stress en is het voor ons ook gewoon genieten, want we vinden het ook best plezant om eens aan de andere kant te zitten.”

Wie wil spelen betaalt 16 euro per persoon, de mogelijkheden zijn terug te vinden op de website.

(TD)

Info: www.sortieescapegames.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier