Hulpverleningszone Westhoek vindt geen zonesecretaris

Redactie KW

Er komt een nieuwe aanwervingsprocedure voor de vacature van zonesecretaris in hulpverleningszone Westhoek. Dat werd beslist op de zoneraad door de burgemeesters van de achttien aangesloten gemeenten. Het is al de derde keer dat de zone op zoek gaat naar een secretaris, want de vorige twee selectierondes leverden geen laureaat op.

“Er bieden zich ook maar weinig geschikte kandidaten aan”, aldus Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche, tevens voorzitter van de hulpverleningszone. “De laatste keer hadden we vijf kandidaten, waarvan er maar twee uiteindelijk effectief aan de selectieproeven deelnamen.” Versoepelde deelnamevoorwaarden moeten dan ook zorgen voor een grotere respons op de vacature. Zo zullen nu ook pas afgestudeerden kunnen solliciteren.

De hulpverleningszone voorziet ook een financieel lokkertje. De functie van zonesecretaris wordt ondergebracht in weddeschaal A4a-A4b, wat neerkomt op een bruto jaarsalaris van zowat 26.000 euro zonder anciënniteit. Voorzitter Vanden Bussche ziet geen alternatief: “De toestand is onhoudbaar zonder zonesecretaris, dus zit er niets anders op dan er wat geld tegenaan te gooien. Een goede verloning blijft immers de beste reclame, en we hebben er de budgettaire ruimte voor.”

(TVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier