Hulpdiensten tijdlang massaal op zoek naar vrouw die zei dat ze ‘naar de hemel ging’

Redactie KW

Gelukkig dook de vrouw maandagavond gewoon weer thuis op. Het was niet duidelijk waar ze in tussentijd gezeten had.

Maandag is door de hulpdiensten een grote zoekactie gehouden op het strand, zee en in de duinen van Klemskerke naar een vermiste vrouw. De zoekactie leverde niets op maar de vrouw kwam in de late namiddag opnieuw thuis.

Een vrouw die in de Koordestraat woont verliet maandagvoormiddag rond 11 uur haar huis. Tegen haar man vertelde ze dat ze naar de hemel ging. Haar man werd ongerust en verwittigde de dochter die de politie op de hoogte bracht van het feit dat haar moeder het huis was uitgegaan zonder een bepaald doel.

Na een actieve zoekactie van anderhalf uur werd de actie zonder resultaat afgeblazen

Omdat de politie vreesde dat de dame naar het strand was gegaan verwittigde ze de hulpdiensten. De brandweer, strandredders, de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst, reddingsboot Oostende en de Sea King hielden op zee en op het strand een grote zoekactie tussen Wenduine en Oostende. In de omgeving van Klemskerke werd in de duinen een zoekactie gehouden door de politie.

Even werd gedacht dat de vrouw in zee was geraakt toen een wandelaar ter hoogte van het Zeepreventorium in De Haan iets zag drijven op zee. Na controle van de Sea King en Blankenbergse Zeereddingsdienst bleekt het te gaan om zeewier die aan de oppervlakte dreef. Na een actieve zoekactie van anderhalf uur werd de actie zonder resultaat afgeblazen. De politie bleef nog verder zoeken in de duinen naar de vrouw.

Tot opluchting van haar echtgenoot en dochter kwam de vrouw in de late namiddag opnieuw thuis. Een onderzoek moet uitwijzen waar de vrouw de ganse namiddag heeft doorgebracht.

(NM/Foto NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier