Huldeschieting voor Bissegemnaars Jozef, Raf en Georges

Voorzitter Geert Dumon zette de drie tenoren Georges Dumon, Jozef Debusschere en Raf Debusschere in de bloemetjes. © Foto EDB
Redactie KW

Er werd bij Koninklijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan een huldeschieting georganiseerd voor Georges Dumon (85), Jozef Debusschere (84) en Raf Debusschere (85), die allen 70 jaar boogschutter op de staande wip zijn.

De vriendschap onder de drie mannen ontstond rond 1947, kort na de oorlog. Raf en Jozef waren toen al lid van Sint-Sebastiaan Bissegem en Georges kwam net als Jozef en Raf mee met zijn vader om ook eens te proberen. Allen woonden ze in Bissegem.

Samen schoten Georges, Raf en Jozef heel wat vogels en er werd veel plezier gemaakt. Ze schoten prijzen in hun club maar ook de Gouden Pijl in Oostende, de Gouden Schoen in Izegem en tweemaal het Landjuweel in Veurne.

Samen zetten de drie tenoren – zoals ze soms in hun club genoemd werden – zich belangeloos in om van de handbooggilde een bloeiende maatschappij te maken. “Ze zaten in het bestuur en de handbooggilde beschouwden ze als hun levenswerk“, aldus huidig voorzitter Geert Dumon. Momenteel schieten Raf, die nog altijd in Bissegem woont, en Georges, die uitweek naar Waregem, nog altijd. Jozef, die ondertussen in Wevelgem woont, schiet niet meer, maar komt nog naar de club. Hij was nog keizer, en de anderen konden ook al de koningstitel op hun naam schrijven.

Voor de huldeschieting om het 70 jaar lidmaatschap van de drie tenoren te vieren, werden heel wat vrienden naast de leden van de maatschappij uitgenodigd. 46 schutters kwamen er op af. (EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier