Huisartsenwachtpost IJzerstreek en Westkust verhuist naar site AZ West

28/07/17 om 21:29 - Bijgewerkt om 21:29

De nieuwe wachtpost moet strategischer gelegen zijn en beter bereikbaar met het openbaar vervoer.

Huisartsenwachtpost IJzerstreek en Westkust verhuist naar site AZ West

De HIJW in Veurne verhuist op 2 september van de Oude Beestenmarkt naar de Iepersteenweg 99 op de site van AZ West, vlak voor het ziekenhuis.

"De nieuwe wachtpost zal strategischer gelegen zijn en beter bereikbaar met het openbaar vervoer", zegt Sofie Corteel, wachtpostmanager van HIJW. "De locatie zal beschikken over een mooi onthaal, een ruime wachtzaal, twee optimaal ingerichte dokterskabinetten en een extra behandelingsruimte. De inslapende arts en chauffeur beschikken er ook elk over een slaapkamer met badkamer."

De wachtpost zal open zijn van zaterdagmorgen 8 uur tot maandagmorgen 8 uur en op feestdagen van 8 uur 's morgens tot 8 uur de dag nadien. Er is steeds een huisarts aanwezig.

"In de Huisartsenwachtpost kunnen inwoners van Alveringem, Lo-Reninge, Veurne, De Panne, Koksijde en Nieuwpoort terecht voor alle medische problemen die niet kunnen wachten tot de eigen huisarts terug bereikbaar is", aldus nog Sofie Corteel. "Na de consultatie krijgt de eigen huisarts een verslag. Indien nodig, worden de patiënten doorverwezen naar de spoeddienst van het ziekenhuis."

(KVCL)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!