Huisarts en kinesist belaagd door ex-patiënt uit Izegem

© iStock
Redactie KW

Een man uit Izegem moest zich woensdag verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Kortrijk voor belaging van zijn voormalige huisarts en zijn kinesist. De man verklaarde dat hij beide vrouwen schrik wou aanjagen omdat hij zich gekwetst voelde.

De beklaagde viel de twee vrouwen gedurende vier jaar lastig. Hij passeerde regelmatig langs hun praktijk, stak briefjes in de brievenbus, uitte bedreigingen en sprak ook de kinderen van de arts en van de kinesist aan. De procureur vordert een celstraf van tien maanden en vraagt dat de man begeleiding zoekt voor zijn psychische problemen.

“Mijn cliënten hebben alles gedaan om de beklaagde te helpen. Maar het ging van kwaad naar erger. Het duurt nu al vier jaar en moet dringend stoppen”, aldus de advocaat van de slachtoffers. Zij vragen een contactverbod voor de man.

De man zelf verklaarde dat hij niet begrijpt waarom er een einde kwam aan de goede band die hij met de huisarts en de kinesist had. Hij beloofde dat hij de slachtoffers niet meer zou lastigvallen. Het vonnis volgt op 16 mei.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier