Huis van het Kind officieel voorgesteld in Koksijde

Redactie KW

Het gaat om een samenwerkingsverband tussen diverse diensten die zich richten op gezinnen en kinderen in Koksijde.

De partners zijn onder meer Kind en Gezin, Camino, de jeugddienst en de dienst Kinderopvang, het Sociaal Huis, CAW, de gezinsbond, de lagere scholen in Koksijde en de CLB’s.

Met het Huis van het Kind willen de diverse partners de handen in elkaar slaan om de sociale cohesie tussen gezinnen met kinderen te versterken, met specifieke aandacht voor kwetsbare gezinnen. Daarnaast is het ook de bedoeling om de dienstverlening beter op elkaar af te stemmen en meer samen te werken.

Tijdens de week van de opvoeding organiseerde het Huis van het Kind alonder meer sessies babymassage, een speelpleinnamiddag en een gratis ontbijt met workshop. In het najaar zal een assertiviteitstraining georganiseerd worden voor kinderen uit de lagere school en in april werd ook gestart met de Huiswerkklas. Kinderen die hulp nodig hebben bij het maken van huiswerk kunnen op maandag, dinsdag en donderdag terecht in de bibliotheek. Een vrijwilliger begeleidt de kinderen bij het maken van hun huiswerk en geeft extra uitleg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier