Huidig gemeentesecretaris in Heuvelland stapt boos op

Jeffrey Huyghe wordt de nieuwe algemeen directeur van de gemeente Heuvelland. © EF
Redactie KW

Jeffrey Huyghe wordt de nieuwe algemeen directeur van de gemeente Heuvelland. Sigurd Verstraete wordt adjunct-algemeen directeur.

Beiden waren tot op vandaag secretaris, Jeffrey Huyghe van het OCMW en Sigurd Verstraete van de gemeente Heuvelland. Deze titels vervallen nu er een integratie van beide diensten komt. De keuze van de functies kwam er na een rapport opgemaakt door een extern bureau. Daarna volgde in de gemeenteraad een geheime stemming.

Voorafgaand aan deze stemming werd in de openbare zitting het punt van de weddeschalen van de personen besproken. Daarvoor begaf huidig secretaris Sigurd Verstraete zich naar publiek gedeelte van de raadzaal, aangezien hij betrokken persoon was.

Toen OCMW-voorzitter Ward Dierickx de discussie afrondde met de vurige overtuiging dat er een nauwe samenwerking tussen beide personen zou gebeuren, verliet Sigurd Verstraete de gemeenteraad. “Als het is om met mij te lachen, dan ben ik weg.”

Voor de algemeen directeur is een weddeverhoging van 30% voorzien, voor de adjunct-algemeen directeur is dat 29%. Jeffrey Huyghe was niet aanwezig tijdens de zitting. Hij werd pas in 2014 aangesteld als secretaris van het OCMW. Sigurd Verstraete werd secretaris in opvolging Robert Ooghe. Hij was meer dan 20 jaar gemeentesecretaris.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier