Hubert Debrandere (78), stichter van Huis Maria, overleden in Ruiselede

Wijlen Hubert, met zijn vrouw en rechterhand Maria De Baets. © Foto Ronny Neirinck
Lieven Vancoillie

Hubert Debrandere is dinsdag thuis aan de Tieltstraat overleden. Hij was de stichter van de bekende supermarkten-drinkshops Huis Maria en van De Nieuwe Lekkerbek.

In 1960 startten Hubert Debrandere en zijn vrouw Maria De Baets in Ruiselede met een klein winkeltje in Ruiselede. Bij Maria groeide later uit tot het heel bekende Huis Maria, met verschillende vestigingen. Eind jaren zeventig kwam daar de drinkshop in Ruiselede bij. In 1981 was vervolgens het bekende restaurant De Lekkerbek een feit. Die tearoom werd een begrip in de ruime regio.

Later werden nog winkels in Hulste en in Ledegem geopend, samen met de bekende drankencentrales. De familie bleef echter niet gespaard van tegenslag. In de jaren tachtig, in 1984 en in 1986, werden Huis Maria en De Lekkerbek in Ruiselede door een zware brand getroffen. Maar telkens werden de zaken met succes weer heropgebouwd.

Hubert was de vader van drie zonen : Dirk, Johan en Geert. Hij was intussen grootvader van zes kleinkinderen en overgrootvader van twee achterkleinkinderen. De uitvaartdienst heeft plaats op maandag 30 januari om 10.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouw ten Hemelopneming in Ruiselede, gevolgd door de plaatsing in de familiegrafkelder op de gemeentelijke begraafplaats. (LVA-WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier