Houthulst: "Ieder jaar 500 euro voor ALS-liga"

21/01/16 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:36

Overal waar Peter Haneca komt, wordt hij op handen gedragen. De jongeren die hij trainde bij WS Zarren zijn nog altijd vol lof over hun coach. Twee jaar geleden schopte hij het tot voorzitter van zijn geliefde wielertoeristenclub De Heuvelrijders in Klerken. "Maar ik ben gewoon Peter gebleven", benadrukt de bescheiden Klerkenaar.

Peter was jarenlang voetballer, maar een blessure aan de voet hield hem uiteindelijk van het voetbalveld. "Ik wilde echter sportief blijven en via mijn vriend Hedwig Debusschere kwam ik bij De Heuvelrijders terecht", vertelt Peter. "Ik had de smaak te pakken. Vooral de vriendschap binnen de groep vond ik leuk. Al gauw kwam ik in het bestuur terecht. Twee jaar geleden volgde ik Walter Himpe op als voorzitter. Voor mij veranderde er weinig. Ik blijf nog steeds dezelfde Peter, voorzitter of geen voorzitter. Ik ben wel iedere zondag als eerste aanwezig in ons lokaal om koffie te zetten. Anderzijds probeer ik ook altijd als laatste te vertrekken, maar dat lukt niet altijd. Er zitten enkele zware plakkers tussen." (lacht, red.)
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!