Houtbedrijf in Vichte tijdelijk gesloten na nieuwe brand

© XC
Xander Cottens
Xander Cottens Videojournalist

Ramen- en deurenfabrikant Pouleyn in Vichte heeft tijdelijk de activiteiten moeten stopzetten nadat er vrijdag opnieuw een brand had gewoed. De beslissing om het bedrijf te sluiten namen het parket, de arbeidsinspectie en het bestuur in samenspraak. Twee maanden geleden kwam een arbeider om het leven bij een brand in datzelfde bedrijf. Deze keer vielen gelukkig geen gewonden.

Eind januari stierf de 24-jarige Matthias Vuylsteke bij een explosie in de Vichtse firma. Met de brand van vrijdagmorgen besliste het parket in samenspraak met de arbeidsinspectie en het bestuur om de firma voorlopig te sluiten.

Vrijdagmorgen omstreeks half zeven kwam een oproep binnen bij de brandweer omtrent een stofexplosie in de containers die tijdelijk de silo vervangen. De stofexplosie veroorzaakte een brand, maar kon vlug geblust worden door de brandweerlieden van posten Vichte en Zwevegem. Er vielen gelukkig geen gewonden, maar het Vichtse bedrijf in de Nijverheidslaan heeft de productie stilgelegd.

“In het bedrijf zijn de branddeskundigen momenteel de oorzaak van de brand aan het opspeuren. Waarschijnlijk zou die liggen aan het productiegedeelte. Het bedrijf werd bestuurlijk stilgelegd omdat de bedrijfsleiders geen risico willen lopen. In 20 jaar heeft het bedrijf nog nooit brand gehad en nu in zes weken tijd twee keer achtereen. Nochtans is het bedrijf helemaal in orde, proper en zorgvuldig onderhouden,” vertelt burgemeester Gino Devogelaere.

Hoe lang het bedrijf zal stilliggen, is nog niet geweten.

(XC)