Houtave overrompeld voor tractorwijding

Redactie KW

De tractorwijding die Landelijke Gilde Nieuwmunster-Houtave zondagmorgen organiseerde, is uitgedraaid op een gigantisch succes. “We hadden gehoopt op vijftig tot zestig tractoren, maar het zijn er uiteindelijk 118 geworden”, zegt een tevreden voorzitter Geert Laukens.

Hier en daar zat er zelfs een getunede tractor tussen, zoals de rijdende disco-installatie op de foto. “Het doet deugd dat er zoveel jonge boeren zijn komen opdagen. Blijkbaar zijn die dus toch best wel nog talrijk”, glimlacht Geert Laukens, die voorts ook vermoedt dat zaterdagmiddag veel boeren hun tractor in de was hebben gezet. “Niet alleen hebben ze voor de gelegenheid hun mooiste van stal gehaald, de tractoren zijn ook allemaal netjes opgeblonken. Er zaten trouwens een paar knappe oldtimers tussen”, klinkt het.

De tractorwijding, eigenlijk het startschot van Nieuwmunster dorp in de kijker’ maar dus op verplaatsing in Houtave, verliep in samenwerking met KLJ Oostende-Houtave. Het is volgens Geert Laukens de bedoeling om de wijding vanaf nu jaarlijks te laten doorgaan. “De traditie is aan een terugkeer bezig, ook de jongste tractorwijding in Dudzele kon bijvoorbeeld op heel wat belangstelling rekenen”, klinkt het.

(WK – foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier