Horizon Educatief dompelt kleuters onder in de waterwereld in Oostende

Kapitein Karel liet de kleuters van de tweede en derde kleuterklas van juffrouw Katrien van de Sint-Lodewijksschool racen. De eerste die met hun bootje aankwam aan de overkant van de plas won. © JRO
Redactie KW

In kader van de Wereldwaterdag werden donderdag heel wat kleuters uit verschillende Oostendse scholen ontvangen op Duin & Zee in Oostende voor een dag vol waterpret. Het initiatief kwam uit van Horizon Educatief vzw.

22 maart werd door de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationale Wereldwaterdag met de bedoeling om de mondiale waterproblematiek bij het brede publiek kenbaar te maken. Horizon Educatief organiseerde een themadag ‘Waterwonderland’ voor de kleinsten onder ons.

“Met de themadag willen we de kleuters aantonen dat water kostbaar en bovendien schaars is”, vertelt Ruth Teerlinck van Horizon Educatief. “De kleuters werden onderworpen aan eenvoudige experimentjes. Ze mochten zelf mee helpen zoeken naar oplossingen voor een probleem en ook zelf zaken ontwerpen was een van hun taken. Daarbij stonden de beleving en de verwondering voorop.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier