Hop, hop, hop de lopers in galop tijdens de Zotte Party Run in Pittem

Deze vriendengroep maakte er een mooi loopevenement van . Hop, hop, hop! De moaten in galop. © NS
Redactie KW

Op zaterdag 15 juli vond het grappige loopevenement de Zotte Zeven Party Run plaats. Maar liefst een goede 300 sportievelingen liepen mee.

De Zotte Zeven Party Run was dit jaar aan de vierde editie toe en de organisatie is alvast super tevreden over deze vernieuwde editie. Het geheel werd wat uitgebreid maar het feestelijk lopen bleef het hoofddoel. Er schreven zich een goede 300 lopers in. Men ging van start met de ‘rapste ronde’ waarbij de snelste loper negen obstakels correct moest nemen en zo kon winnen. Hierbij won Jan Wambeke. Daarop volgde de grote groep met de traditionele run. Die sportievelingen liepen mee voor de fun, de zotte sfeer en de obstakels namen ze er met plezier bij.

Winnaar Jam Wambeke schonk zijn prijs aan het jongetje Stan Carpentier.
Winnaar Jam Wambeke schonk zijn prijs aan het jongetje Stan Carpentier.© NS

Na afloop schonk de winnaar Jan Wambeke zijn geldprijs aan Stan Carpentier die acht geworden is. Stan werd onlangs ernstig ziek en is gelukkig aan de beterhand. Stan kon samen met zijn ouders genieten van de loopstoet en werd aangenaam verrast toen hij het podium mocht betreden en de mooie prijs in zijn handen mocht nemen. Een ontroerend moment. Na het sportieve gedeelde konden de aanwezigen een hapje eten tijdens het foodtruckfestival waarbij er acht foodtrucks een uitgebreid gamma naar voor brachten. In de feesttent op het Verbiestplein werd er gedanst en meegezongen tijdens de optredens van zangeres Martine, Green Onions en Monsieur B.

(NS)