Hop Hanker is eerste bier met gouden hoplogo

13/06/17 om 07:29 - Bijgewerkt om 07:28

In het Poperingse Hopmuseum werd de Hop Hanker voorgesteld, het eerste bier dat het 'gouden hoplogo' kreeg, wegens gebrouwen met uitsluitend Belgische hop.

Hop Hanker is eerste bier met gouden hoplogo

De Hop Hanker van de brouwerij d'Oude Maalderij van Jef Pirens in Izegem is het eerste bier dat het gouden logo ontving. © MD

Ter promotie van de Belgische hop werd in september 2011 het logo 'Belgische Hop' ontwikkeld en gelanceerd, naar aanleiding van 'Tournée générale'. Brouwerijen die voor minstens de helft Belgische hop gebruiken, mochten dat logo op hun bieretiket zetten. "De lijst van brouwerijen die het gebruik van het logo aanvragen, groeit elk jaar", vertelt Elien Rosseel van de dienst Landbouw en Hopteelt van de stad Poperinge. "Nu zijn dat al 64 brouwerijen, goed voor 230 verschillende bieren. Vorig jaar kregen we van enkele brouwerijen de vraag om een speciaal logo te ontwikkelen voor zij die uitsluitend met Belgische hop werkten. Vandaar dat we nu uitpakken met het gouden logo. De belangrijkste voorwaarde is dat de brouwers officieel erkennen dat het bier met honderd procent Belgische hop gebrouwen wordt."

Zowat vijftien brouwerijen reageerden al op de oproep van de vzw HOP om het gouden logo aan te vragen, samen goed voor een dertigtal bieren. De Hop Hanker van de brouwerij d'Oude Maalderij van Jef Pirens in Izegem is het eerste bier dat het gouden logo ontving. De brouwerij wil in zes jaar tijd dertig nieuwe bieren ontwikkelen, onder de noemer 'Homo Beerectus'.

(AHP)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!