Hoopvolle start na rampzalig 2016

Kimberly Lefevere bezoekt nog dagelijks het graf van haar overleden zoontje. Hier met haar neefjes © Mathias Mariën
Redactie KW

Kimberly Lefevere (23) en Pieter Saron (30) kijken opnieuw hoopvol naar de toekomst na een rampzalig 2016. Ze verloren hun pasgeboren zoontje, werden geconfronteerd met grafschennis én moesten noodgedwongen hun Panos-winkel tijdelijk sluiten.

2016 was een regelrecht rampjaar voor het jonge koppel uit Sint-Kruis. Op 21 januari verloren Kimberly en Pieter hun pasgeboren zoontje Lyano. Wat volgde was een moeilijke periode. Dagelijks komen 300 tot 400 klanten hun zaak binnen, waarvan de helft vaste klanten. “Natuurlijk stelden onze klanten heel wat vragen over Lyano. Na een tijdje werd dat allemaal wat teveel en vertrokken we op vakantie naar Thailand om even ons hoofd leeg te maken”, vertelt Kimberly.

Grafschennis

Het koppel, dat al vier jaar zaakvoerder is van de Panos in de drukke Kapellestraat in Oostende, nam langzaam aan de draad van hun leven terug op. Toch was de tegenslag in 2016 nog niet voorbij. Halverwege oktober moest hun zaak noodgedwongen een maand lang de deuren sluiten. De oorzaak was het handelspand van Pimkie, recht tegenover Panos, dat op instorten stond. “Met een zwaar inkomensverlies tot gevolg. We plaatsten een container in een nabijgelegen straat, maar we haalden amper dertig procent van onze normale omzet.”

Alsof het verlies van hun zoontje en het tijdelijk sluiten van hun winkel nog niet genoeg was, werden Kimberly en Pieter eind vorig jaar geconfronteerd met grafschennis. Een groep minderjarige vandalen vond er niks beter op dan verschillende kindergrafjes op het kerkhof in Sint-Kruis te vernielen. Ook het grafje van Lyano ontsnapte niet aan de vernielingen. Daarenboven werd een beertje vanop het graf gestolen. “We waren diep geschokt. Het jaar begon slecht en eindigde slecht”, aldus Kimberly. “Gelukkig weten Pieter en ik wat we aan elkaar hebben. Alleen door te praten, overwin je zulke tegenslagen.”

Intense vreugde

Het jaar 2017 kon voor het koppel dan weer niet beter beginnen. Een dikke maand geleden werden Pieter en Kimberly de trotse ouders van een dochtertje, Louise. “We zijn intens gelukkig. Al zal Lyano voor altijd ons eerste kindje blijven. We gaan nog dagelijks naar zijn graf”, zegt het koppel. Ook op professioneel vlak gaat het hen opnieuw voor de wind. Dit weekend opent hun compleet vernieuwde Panos in de Kapellestraat. Met de nieuwe, energiebesparende koeltoonbanken zijn ze pas de tweede Panos in België met zo’n moderne inrichting. Het koppel hoopt de intense vreugde van begin 2017 nu verder te zetten. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier