Hooglede organiseert avondmarkt met meikermis

V.l.n.r. Michael Demeulenaere, Mieke Debergh, Pieter Declercq, Johnny Ramaut, Lieve Van der Meulen en Arne De Brabandere. Onder v.l.n.r. Arthur Van Houcke, Eddy Debruyne en Arnold Vandenbussche.
Redactie KW

Het Gemeentelijk Feestcomité zorgt voor een goedgevuld kermisprogramma op vrijdag 29 april, zaterdag 30 april en zondag 1 mei. Uitschieters dit jaar zijn onder andere de organisatie van een avondmarkt en de opening van het museum in de Hoogleedse kerktoren.

Het Gemeentelijk Feestcomité gooit het dit jaar over een andere boeg, vorig jaar lag de focus vooral op en rond De Gulden Zonne. Dit jaar wordt de nadruk vooral gelegd op de kermis zelf op de markt.

Avondmarkt

Mieke Debergh van het feestcomité geeft wat uitleg bij het programma op zaterdag. “Op zaterdag brengen we een primeur in Hooglede. Vanaf 18 uur stellen meer dan 40 marktkramers hun kraam op in de centrumstraten van Hooglede voor een avondmarkt. Gelijklopend met de avondmarkt kan je ook terecht op de stand van de bieb waar je oude boeken kan kopen.”

Arne De Brabandere verschaft wat info bij de kermiszondag: “Op kermiszondag 1 mei zijn de kinderen baas in het centrum van Hooglede. Naast de kermisattracties komt men ook langs met een tot op het dak gevulde funbus.”

Museum in kerktoren

Tot slot vertelt schepen Eddy Debruyne nog over de opening van het museum: “Tussen 14 uur en 16 uur is het nieuwe museum in de Hoogleedse kerktoren voor het eerst te bezoeken. Er werden drie verdiepingen volledig gerenoveerd met nieuwe trappen en platforms waar de oorlogsgeschiedenis van Hooglede visueel wordt voorgesteld. Mooi is ook de realisatie van de glazen doorkijk vanuit de inkom van de kerk tot helemaal boven in de toren.” (John Taillieu)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier