Hooglede brengt hulde aan Daan Myngheer

Peter Van Peteghem schudt de hand met vader Ivo Myngheer. © JT
Redactie KW

De Ronde van Vlaanderen, de jaarlijkse hoogmis voor alle wielerliefhebbers, passeerde vandaag ook door Hooglede. De honderdste editie van Vlaanderens Mooiste heeft echter een wrange nasmaak voor de Hoogledenaars na het tragische overlijden van Daan Myngheer eerder deze week.

De jonge profrenner overleed maandag aan de gevolgen van een hartstilstand. Hooglede brengt op een gepaste manier hulde aan de jonge renner die de inwoners zo veel koersvreugde schonk. Er hangt een metershoog fotodoek van Daan voor de kerk van Hooglede met daaronder de boodschap ‘Daantje Forever’. De wagen van Tinkoff-Saxo hield als eerste halt bij de beeltenis van Daan en de teamleden legden er een bloemstuk neer. Vader Ivo helpt geregeld mee als mecanicien bij de ploeg van wereldkampioen Peter Sagan. Wat later stopten ook wedstrijdleider Wim Van Herreweghe en Peter Van Peteghem bij het spandoek. Tweevoudig winnaar Van Peteghem legde een krans neer en hield een moment van stilte, geflankeerd door ministers Kris Peeters en Alexander De Croo. Bij het vertrekken van de wedstrijdwagen volgde een indrukwekkend applaus. De doortocht van de renners zelf was vrij sereen. De inwoners van Hooglede applaudisseerden voor de wielerhelden, maar hun eigen echte held is er helaas niet meer bij.

Jeugdvrienden eren hun goede vriend Daan.
Jeugdvrienden eren hun goede vriend Daan.© JT

Voor de jeugdvrienden van Daan was dit ook een bijzonder aangrijpende dag. Sommigen van hen speelden destijds samen voetbal bij Eendracht Hooglede, anderen waren klasgenoten van Daan. Ze kunnen het niet vatten dat zo’n sympathieke jonge gast op zo’n tragische manier het leven liet. Ze eerden hun goede vriend met een spandoek langs de zijkant van de weg.

Het is ontzettend spijtig om afscheid te moeten nemen van zo’n jonge getalenteerde wielrenner

Ook voor Hoogledenaar en wielerliefhebber Jean-Claude Lagaisse was het een treurige doortocht: “Normaal gesproken is de doortocht van de Ronde van Vlaanderen een ware hoogdag voor elke wielerliefhebber maar vandaag is het in de eerste plaats een enorm triestige dag. Het is ontzettend spijtig om afscheid te moeten nemen van zo’n jonge getalenteerde wielrenner.”

(JT – foto’s JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier